| Author |
Message |
Ana_89

|
Posted:
Mon Sep 03, 2007 9:45 pm |
  |
U staroj grchkoj postojala je grupa svestenica koje su bile posvecene ovom qltu. Od malena su ucene vestini ljubavi i njihov posao bio je da u svakom pogledu zadovolje muskarce... Medjutim ne mogu se porediti sa qrvama danasnjeg doba iz tog razloga sto su one bile visoko skolovane i sluzhile su da udovoljavaju i drugim potrebama mushkarca osim sexualnih(iako je ona bila i ostala najbitnija ). Umetnici, pogotovo pesnici odlazili su njima kao nepresushnom izvoru inspiracije...
Apsolutna je nepravda shto su u njihovo doba zhene sa tim zanimanjem imale puno poshtovanje, pa chak su bile vishe vrednovane od obicnih zena koje su sluzhile za reprodukciju, a danas se na devojke sa tim zanatom gleda kao na nesto najprljavije... i to samo zato shto slede instikte koje im je dala majka priroda.
Ono sto je prirodno nije prljavo, vec sveto! |
_________________ Love is a name, Sex is a game.
Forget the name and lets play that game! |
|
  |
 |
boolet7375
|
Posted:
Mon Sep 03, 2007 11:27 pm |
  |
U principu si u pravu, samo sto danasnje prostitutke ljudi ne vole i gledaju ih sa gadjenjem posto vise od 70% njih ima neku zaraznu bolest, a i skupo bre ... Ko sto rece jedan lik, prostituciju treba legalizovati i redovno ispitivati njihovo zdravlje etc... I sve bi bilo cool 8) |
|
|
  |
 |
wlad

|
Posted:
Tue Sep 04, 2007 12:15 pm |
  |
|
  |
 |
Ana_89

|
Posted:
Wed Sep 05, 2007 9:07 am |
  |
hmm... ne znam da li ste me razumeli. Sumnjam da bi tako neshto promenilo mishljenje drushtva o njima :/ |
_________________ Love is a name, Sex is a game.
Forget the name and lets play that game! |
|
  |
 |
boolet7375
|
Posted:
Wed Sep 05, 2007 10:44 am |
  |
Ne smes da sumnjas u ono sto verujes loooooool  |
|
|
  |
 |
moonchild

|
Posted:
Wed Sep 05, 2007 7:44 pm |
  |
| Ana_89 wrote: |
| hmm... ne znam da li ste me razumeli. Sumnjam da bi tako neshto promenilo mishljenje drushtva o njima :/ |
I danas postoje visoko obrazovane prostitutke. Naravno, to su high class dame i njihove usluge su izuzetno skupe. One moraju da govore najmanje 2 strana jezika, da budu upucene u mnoge oblasti (ekonomija, politika, umetnost...) One imaju svoje stanove, kola,.... Redovno se kontrolisu... Njih niko ne naziva kuBIIIIP.
Kad se spomene kuBIIIP, automatski se misli na ulicarke, coskare, opustene i zarozane... |
|
|
  |
 |
stojan popivoda

|
Posted:
Sat Sep 08, 2007 4:12 pm |
  |
Sveta prostitucija i ova obična, robovlasnička i ekonomska prostitucija iako se na neki način svode na isto, ne mogu se uporediti. Kultna prostitucija ima svoju sakralnu svrhu a ovo što se danas naziva prostitucijom jeste njen dekadentan oblik sveden na puku materijalnu ravan. Dakle, ako prostitucija treba da bude legalna onda neka bude kako treba da bude ili nek i dalje tavori u podzemlju. |
|
|
  |
 |
moonchild

|
Posted:
Sun Sep 09, 2007 2:07 pm |
  |
| stojan popivoda wrote: |
| Sveta prostitucija i ova obična, robovlasnička i ekonomska prostitucija iako se na neki način svode na isto, ne mogu se uporediti. Kultna prostitucija ima svoju sakralnu svrhu a ovo što se danas naziva prostitucijom jeste njen dekadentan oblik sveden na puku materijalnu ravan. Dakle, ako prostitucija treba da bude legalna onda neka bude kako treba da bude ili nek i dalje tavori u podzemlju. |
Da, tacno tako. Ja malo skrenula sa teme.  |
|
|
  |
 |
wlad

|
Posted:
Mon Sep 10, 2007 9:23 am |
  |
Mislim da je prostitucija..prostitucija u bilo kom smislu ista ...i mislim da je sveta prostitucija samo fraza....treba je legalizovati samo zbog zastite samih prostitutki...i mislim da cela ova prica i nema bas veze sa pomenutim kultom mislim da sada prostitucija ima mnogo drugacije konotacije..... |
|
|
  |
 |
Ipsen

|
Posted:
Mon Sep 10, 2007 2:55 pm |
  |
to dodje nesto slicno gejsama u japanu????
nije samo sex nego i razne druge stvari... |
_________________ R.I.P.
Rock In Peace |
|
   |
 |
stojan popivoda

|
Posted:
Mon Sep 10, 2007 3:03 pm |
  |
A šta bi tebe zanimalo, samo seks ili te druge stvari? |