Paganizam Forum Index  
 FAQ  •  Search  •  Memberlist  •  Usergroups   •   fChat   •  Register  •  Profile  •  Log in to check your private messages  •  Log in
 Kult Afrodite - Danashnje prostitutke View next topic
View previous topic
Post new topicReply to topic
Author Message
Ana_89

PostPosted: Mon Sep 03, 2007 9:45 pm Reply with quoteBack to top

U staroj grchkoj postojala je grupa svestenica koje su bile posvecene ovom qltu. Od malena su ucene vestini ljubavi i njihov posao bio je da u svakom pogledu zadovolje muskarce... Medjutim ne mogu se porediti sa qrvama danasnjeg doba iz tog razloga sto su one bile visoko skolovane i sluzhile su da udovoljavaju i drugim potrebama mushkarca osim sexualnih(iako je ona bila i ostala najbitnija Very Happy ). Umetnici, pogotovo pesnici odlazili su njima kao nepresushnom izvoru inspiracije...
Apsolutna je nepravda shto su u njihovo doba zhene sa tim zanimanjem imale puno poshtovanje, pa chak su bile vishe vrednovane od obicnih zena koje su sluzhile za reprodukciju, a danas se na devojke sa tim zanatom gleda kao na nesto najprljavije... i to samo zato shto slede instikte koje im je dala majka priroda.
Ono sto je prirodno nije prljavo, vec sveto!

boolet7375

PostPosted: Mon Sep 03, 2007 11:27 pm Reply with quoteBack to top

U principu si u pravu, samo sto danasnje prostitutke ljudi ne vole i gledaju ih sa gadjenjem posto vise od 70% njih ima neku zaraznu bolest, a i skupo bre Laughing ... Ko sto rece jedan lik, prostituciju treba legalizovati i redovno ispitivati njihovo zdravlje etc... I sve bi bilo cool 8)
View user's profileSend private message
wlad

PostPosted: Tue Sep 04, 2007 12:15 pm Reply with quoteBack to top

slazem se
Ana_89

PostPosted: Wed Sep 05, 2007 9:07 am Reply with quoteBack to top

hmm... ne znam da li ste me razumeli. Sumnjam da bi tako neshto promenilo mishljenje drushtva o njima :/

boolet7375

PostPosted: Wed Sep 05, 2007 10:44 am Reply with quoteBack to top

Ne smes da sumnjas u ono sto verujes loooooool Razz
moonchild

PostPosted: Wed Sep 05, 2007 7:44 pm Reply with quoteBack to top

Ana_89 wrote:
hmm... ne znam da li ste me razumeli. Sumnjam da bi tako neshto promenilo mishljenje drushtva o njima :/

I danas postoje visoko obrazovane prostitutke. Naravno, to su high class dame i njihove usluge su izuzetno skupe. One moraju da govore najmanje 2 strana jezika, da budu upucene u mnoge oblasti (ekonomija, politika, umetnost...) One imaju svoje stanove, kola,.... Redovno se kontrolisu... Njih niko ne naziva kuBIIIIP.
Kad se spomene kuBIIIP, automatski se misli na ulicarke, coskare, opustene i zarozane...
stojan popivoda

PostPosted: Sat Sep 08, 2007 4:12 pm Reply with quoteBack to top

Sveta prostitucija i ova obična, robovlasnička i ekonomska prostitucija iako se na neki način svode na isto, ne mogu se uporediti. Kultna prostitucija ima svoju sakralnu svrhu a ovo što se danas naziva prostitucijom jeste njen dekadentan oblik sveden na puku materijalnu ravan. Dakle, ako prostitucija treba da bude legalna onda neka bude kako treba da bude ili nek i dalje tavori u podzemlju.
moonchild

PostPosted: Sun Sep 09, 2007 2:07 pm Reply with quoteBack to top

stojan popivoda wrote:
Sveta prostitucija i ova obična, robovlasnička i ekonomska prostitucija iako se na neki način svode na isto, ne mogu se uporediti. Kultna prostitucija ima svoju sakralnu svrhu a ovo što se danas naziva prostitucijom jeste njen dekadentan oblik sveden na puku materijalnu ravan. Dakle, ako prostitucija treba da bude legalna onda neka bude kako treba da bude ili nek i dalje tavori u podzemlju.

Da, tacno tako. Ja malo skrenula sa teme. Embarassed
wlad

PostPosted: Mon Sep 10, 2007 9:23 am Reply with quoteBack to top

Mislim da je prostitucija..prostitucija u bilo kom smislu ista ...i mislim da je sveta prostitucija samo fraza....treba je legalizovati samo zbog zastite samih prostitutki...i mislim da cela ova prica i nema bas veze sa pomenutim kultom mislim da sada prostitucija ima mnogo drugacije konotacije.....
Ipsen

PostPosted: Mon Sep 10, 2007 2:55 pm Reply with quoteBack to top

to dodje nesto slicno gejsama u japanu????
nije samo sex nego i razne druge stvari...

stojan popivoda

PostPosted: Mon Sep 10, 2007 3:03 pm Reply with quoteBack to top

A šta bi tebe zanimalo, samo seks ili te druge stvari?
Post new topicReply to topic

Jump to:   

View next topic
View previous topic
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum